:

Bästa Loppmarknaderna i Stockholm: En Guide

Innehållsförteckning:

  1. Stockholms Stadsmission
  2. Hornstulls Marknad
  3. Bakåt:Framåt i Söderhallarna
  4. Täby Loppis - Reningsverket
  5. Judits Second Hand
  6. Myrorna
  7. Loppis på Färgfabriken
  8. Skattkistan vid Telefonplan

Stockholms Stadsmission


I hjärtat av Stockholm blomstrar second hand-kulturen genom Stockholms Stadsmission. En organisation dedikerad till socialt arbete och hållbar konsumtion. Genom deras loppmarknader kan du hitta både unika fynd och bidra till en viktig samhällsgärning. Varje köp stödjer människor i utsatthet och främjar miljön.

Stockholms Stadsmission

Retromöbler och vintagekläder


För att hitta de bästa loppmarknaderna i Stockholm där du kan fynda retromöbler och vintagekläder kan du besöka följande platser:

  • Bakåt:Framåt - En butik specialiserad på vintagekläder och accessoarer.
  • Stockholms Stadsmission - Flera butiker runt om i staden som erbjuder ett brett urval av begagnade varor, inklusive vintagekläder.
  • Judits Second Hand - En välkänd butik i Stockholm som säljer noggrant utvalda vintagekläder och accessoarer.
  • Lisa Larsson Second Hand - Populär butik för vintage mode där man kan göra riktiga fynd.
  • Stockholm Loppis & Antik - Går att fynda både möbler och mode från svunna tider.

Flertalet butiker runt stan


I Stockholm finns det många butiker där man kan hitta loppisvaror. Dessa butiker är spridda över hela staden, vilket gör att det är lättillgängligt för de som vill fynda second hand. Oavsett om man är ute efter möbler, kläder eller unika samlarföremål, kan man ofta hitta något av intresse.

Socialt ansvar och återanvändning


Stockholm erbjuder flera loppmarknader där både socialt ansvar och återanvändning står i fokus. Besökare kan hitta allt från kläder till möbler och antikviteter. Genom att handla på dessa loppisar bidrar man till en mer hållbar konsumtion och stöttar ofta välgörenhetsorganisationer eller lokala gemenskaper.

Hornstulls Marknad


Hornstulls Marknad är en måste-besök destination för alla loppisentusiaster i Stockholm. Belägen i det trendiga området Hornstull, erbjuder denna helgmarknad en eklektisk blandning av vintage, second hand och lokal konst. Öppen varje söndag från april till oktober, ger denna livliga utomhusmarknad besökare chansen att fynda unika objekt och njuta av stadens pulserande atmosfär.

Hornstulls Marknad

Helgloppis vid vatten


Hornstulls marknad är en populär helgloppis i Stockholm som ligger vid vattnet. Här kan besökare hitta allt från vintagekläder och antikviteter till vinylskivor och hantverk. Marknaden är öppen under vår- och sommarmånaderna och lockar både lokalbor och turister.

Mix av vintage och design


I Stockholm finns flera loppisar där du kan hitta en härlig mix av vintage och design. Exempelvis är Hornstulls marknad populär för sin blandning av second hand, mat och konst. I området runt Södermalm finns även Judits second hand, som erbjuder handplockat mode. För designföremål, titta in hos Bakåt:Framåt som specialiserar sig på retro och design. Varje år ordnas även Stockholm Stadsmission en stor loppis där du kan göra unika fynd. Missa inte heller de lokala loppmarknaderna som ordnas i olika stadsdelar under helgerna.

Matstånd och live musik


Bästa loppis i Stockholm med matstånd och live musik brukar erbjuda en trevlig atmosfär där besökare kan äta gott samtidigt som de letar efter fynd till tonerna av liveframträdanden.

Bakåt:Framåt i Söderhallarna


Bakåt:Framåt i Söderhallarna är en unik secondhand-upplevelse i hjärtat av Stockholm. Med ett noggrant urval av vintage och retro, erbjuder denna loppis en skattkammare för den mode- och inredningsintresserade. Upptäck kvalitetsfynd och unika föremål som speglar stadens rika historia och kulturella arv.

Bakåt:Framåt i Söderhallarna

Design, konst och antikviteter


I Stockholm finns flera loppmarknader som specialiserar sig på design, konst och antikviteter. Exempelvis kan man besöka Bakåt:Framåt som fokuserar på vintage och retro, eller Antikmässan där man kan finna äldre antikviteter och konstföremål. En annan populär marknad är Hornstulls marknad, som under sommarhalvåret lockar med ett brett utbud. För den som söker skandinavisk design är Lauritz ett välkänt auktionshus med både fysiska visningar och online-auktioner.

Allt från smycken till porslin


I Stockholm kan du hitta en mängd loppmarknader där du kan köpa allt från smycken till porslin. Här är några populära loppisar:

  • Hornstulls marknad - Helgmarknad med blandat utbud.
  • Bakluckeloppis på Solvalla - En stor loppis där privatpersoner säljer från sina bilars bakluckor.
  • Skansenloppisen - Historisk miljö med antikviteter och second hand-fynd.
  • Loppmarknaden på Färgfabriken - Trendig loppis med retroprylar och konst.
  • Västermalmsgallerians takloppis - Loppis på ett tak i centrala Stockholm.

Centralt beläget på Södermalm


Hornstulls marknad är en välkänd loppis i Stockholm, belägen på Södermalm. Under sommarhalvåret erbjuder marknaden en härlig mix av vintage, second hand och lokala matstånd varje helg. Perfekt för den som söker unika fynd.

Täby Loppis - Reningsverket


I hjärtat av Täby finner du Täby Loppis - Reningsverket, en välkänd och uppskattad skattkammare för alla loppisentusiaster. Med ett brett spektrum av unika fynd och vintagepärlor lockar denna marknad besökare från när och fjärran. Shoppa med gott samvete där återanvändning står i fokus och varje köp bidrar till en hållbarare framtid.

Täby Loppis - Reningsverket

Stort utomhusloppis


Stockholms största utomhusloppis är Bakluckeloppisen vid Solvalla. Varje söndag under sommarhalvåret kan du göra fynd där privatpersoner säljer allt från heminredning till kläder och leksaker. Andra populära utomhusloppmarknader inkluderar Hornstulls marknad och Täby Galopploppis. Dessa evenemang lockar manga besökare och erbjuder ett brett sortiment av second hand-föremål.

Fynda allt mellan himmel och jord


På Stockholms loppisar kan man hitta en stor variation av varor. Det är möjligt att fynda alltifrån antika möbler och vintagekläder till böcker och elektronik. Mångfalden av föremål gör det spännande för besökare som söker unika fynd.

Organiserade temadagar


Många loppmarknader i Stockholm har organiserade temadagar för att locka särskilda intressen. Till exempel kan det finnas specifika dagar för vintagekläder, antikviteter, barnartiklar eller retroprylar. Besökare bör hålla utkik efter evenemangskalender för att hitta dessa unika shoppingtillfällen.

Judits Second Hand


Judits Second Hand är en välkänd pärla för modeälskare i Stockholm. Känd för sitt noggrant utvalda sortiment av vintage och second hand-modemärken, erbjuder butiken en skattkammare av unika plagg och accessoarer. Besökaren får en lyxig shoppingupplevelse mitt i hjärtat av trendiga Hornstull.

Judits Second Hand

Högkvalitativ second hand-mode


I Stockholm finns flera loppmarknader som erbjuder högkvalitativ second hand-mode. Exempel på dessa är:

  • Stadsmissionens butiker – spridda över staden, kända för kvalitet och goda ändamål.
  • Judits Second Hand – Har ett välcurerat urval av damerkläder i Hornsgatan.
  • Beyond Retro – Stort utbud av vintage och retrokläder, bland annat på Åsögatan.

Exklusiva märkeskläder och accessoarer


På vissa loppmarknader i Stockholm kan du hitta exklusiva märkeskläder och accessoarer, ofta till en bråkdel av originalpriset. Det är ett perfekt tillfälle att fynda designervaror för den modeintresserade.

Trendig inredning


Stockholms loppmarknader erbjuder ett brett utbud av trendig inredning. Här kan man hitta allt från vintage möbler och retro textilier till unika hemtillbehör och designklassiker. Besökare kan förvänta sig att göra fynd som speglar tidens inredningstrender och ger en personlig touch till hemmet.

Myrorna


I hjärtat av Stockholm finner du Myrorna, en loppiskedja med flera butiker som erbjuder en mångfald av begagnade varor. Från kläder och accessoarer till böcker och hushållsartiklar, Myrorna är känt för sin kvalitet och sitt bidrag till hållbarhet. Med överskotten som går till välgörande ändamål, blir varje köp där en god gärning för både plånbok och planet.

Myrorna

Möbler, kläder och hushållsartiklar


Stockholm har många loppmarknader där man kan hitta möbler, kläder och hushållsartiklar. Bland de populära destinationerna för loppisentusiaster finns bland annat Hornstulls marknad, Bakluckeloppisen i Solvalla och Täby Loppmarknad. Dessa loppisar erbjuder ett brett utbud av second hand-varor, perfekt för den som söker unika fynd till hemmet eller garderoben.

Svenska Frälsningsarméns sociala arbete


Svenska Frälsningsarmén bedriver olika former av socialt arbete som inkluderar second hand-butiker och loppmarknader i Stockholm. De insamlade pengarna går till att stödja människor i utsatta situationer. Att handla eller skänka saker till deras loppisar bidrar till Frälsningsarméns arbete för att hjälpa hemlösa, ensamma och andra som behöver stöd.

Flera butiker i olika stadsdelar


  • Stockholms loppmarknader är spridda över olika stadsdelar.
  • Besökare kan upptäcka unika fynd i de mångfaldiga butikerna.
  • Varje stadsdel erbjuder sina egna speciella karaktärsdrag och sortiment.

Loppis på Färgfabriken


Loppis på Färgfabriken är en upplevelse utöver det vanliga för alla second hand-entusiaster. Med sin unika placering i ett gammalt industrilandskap erbjuder denna marknad inte bara en chans att finna dolda skatter, utan också ett kulturellt sammanhang som tillför det där lilla extra. Stig in i en värld där historia och nutid möts, och där varje fynd berättar sin egen historia.

Loppis på Färgfabriken

Kreativ miljö och unika fynd


I Stockholm finns flera loppisar som erbjuder en kreativ miljö och möjlighet att göra unika fynd. Bland de populära kan nämnas:

  • Hornstulls marknad - trendig med vintagekläder och design.
  • Bakåt:Framåt - en loppis i retrostil med fokus på 50-70-tal.
  • Stadsmissionens butiker - välgörenhet och second hand i olika stadsdelar.
  • Söndagsmarknaden på Täby Galopp - en av Sveriges största loppmarknader.
  • Vintagefabriken - för de som söker efter vintage och second hand-mode.

Konstnärligt och industriellt venue


Konstnärligt och industriellt venue: I Stockholm finns flera loppmarknader som präglas av en konstnärlig och industriell atmosfär. Exempelvis kan man besöka lokaler som en gång tjänade som fabriker eller verkstäder, vilka nu omvandlats till marknadsplatser för second hand-försäljning. Dessa platser erbjuder en unik blandning av vintage, hantverk, konst och retroprylar, ofta med en urban och trendig känsla.

Event med mat och musik


  • Bakluckeloppisen i Solvalla - Känd för att kombinera loppisfynd med trevlig stämning, live-musik, och ett utbud av matförsäljare.
  • Hornstulls marknad - Helgmarknad vid vattnet där second hand, vintage och mat står i centrum. Ofta DJ:s eller liveakter.
  • Södermalmstorg - Ett myller av stånd och närheten till kaféer och restauranger gör det enkelt att kombinera loppisrunda med mat och dryck.

Skattkistan vid Telefonplan


Skattkistan vid Telefonplan är en verklig pärla för loppisentusiaster i Stockholm. Med dess unika utbud av antikviteter, begagnade möbler och retroprylar, lockar det besökare som är på jakt efter det där speciella fyndet. Varje helg förvandlas området till en myllrande marknad där historiens vingslag känns i varje monter och föremål. För den passionerade loppisräven är detta ett måste-besök.

Skattkistan vid Telefonplan

Retroprylar och kuriosa


Loppis Specialitet
Stadsmissionens butiker Retroprylar och second hand
Bakåt:Framåt Vintage och retro
Lisa Larssons Second Hand Mode och kuriosa från förr
Judit Second Hand Retrokläder och accessoarer

Affordable prices


I Stockholm kan du hitta många loppisar med överkomliga priser. Exempelvis är Hornstulls Marknad populär för sina fynd och rimliga priser. Bakluckeloppisen i Solna erbjuder ett stort utbud till låga priser. Den årliga Stadsmissionens Sommarloppis är också känt för sina goda priser och bidrar till välgörenhet. För den som söker unika föremål kan Loppmarknaden vid Slakthusområdet vara ett alternativ, med priser som varierar beroende på objekt och säljare.

Kulturellt blandat område


Stockholm är känt för sina många loppisar, särskilt i kulturellt blandade områden där utbudet ofta speglar stadsdelens mångfald. Här kan man hitta allt från vintagekläder och retroprylar till antikviteter och hantverk från olika kulturer. Populära områden för loppmarknader inkluderar Södermalm, Hornstull och Solna. Hötorget är även en välkänd plats där loppmarknaden arrangeras dagligen, utom på söndagar då det istället är en bondmarknad. Varje område erbjuder en unik loppis-upplevelse med olika sorters föremål till salu.